top of page
Francois Musin

GATAM, het klinkt een beetje exotisch, en alleszins ook nieuw. Zeker dat laatste is correct. GATAM is de nieuwe naam voor de fusieorganisatie die sedert 1 januari 2020 tot stand kwam door het samengaan van Kopspel, WELA en Werkvormm vzw.

GATAM is een letterwoord. Het staat voor Grote Afstand Tot de ArbeidsMarkt. Dat is een etiket dat heel veel van onze deelnemers opgekleefd krijgen. Iets in de zin van; “werken is voor jou nog niet voor morgen, er is nog heel wat werk aan de winkel, dat wordt een lastige opdracht”.

Wij bij GATAM gebruiken dit eerder als een geuzennaam vanuit een rotsvast geloof in het kunnen van onze deelnemers en cursisten. Ze zijn bijzonder gemotiveerd om aan de slag te gaan, om in hun eigen levensonderhoud en dat van hun gezin te kunnen voorzien, om van België hun land en van Antwerpen hun thuisstad te maken.

Het werken met mensen met de grootste afstand tot de arbeidsmarkt is de kern van onze missie. Hoe kunnen we dat beter verankeren dan het opnemen in onze naam?

Onze baseline is ‘Verbinding werkt’. Want ja, daar geloven we ook in. We verbinden mensen met elkaar en met de arbeidsmarkt, we verbinden ook burgers en gemeenschappen in deze stad. Want, de toekomst van deze stad is aan en voor ons allemaal. Werk is daar een belangrijke factor in want het bevordert integratie en voorkomt (dreigende) armoede.

GATAM, verbinding werkt! Daar gaan we voor, samen!

gatam_170123_000369.jpg
bottom of page