top of page

mentoring naar werk

Context

Anderstaligen, nieuwkomers, vluchtelingen… Jammer genoeg hebben ze gemeen dat ze ondervertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt. Of hetzelfde maar met andere woorden: oververtegenwoordigd zijn in de werkloosheidsstatistieken.

Er zijn talloze redenen aan te halen over het waarom. Eén ding is zeker: in vele gevallen lukken zij er op eigen kracht niet in om die arbeidsmarkt duurzaam te betreden. Zelfs met een intensieve begeleiding blijft het voor velen een huzarenstuk.

Om hen nog beter te begeleiden in deze zoektocht naar werk besliste VDAB in te zetten op een extra flankerende begeleiding. Via mentoring naar werk worden duo’s gevormd van een anderstalige werkzoekende (mentee) met een autochtone of reeds langer ingeburgerde mentor. Door regelmatige contacten, en in Coronatijd kan dat ook bijzonder veilig, wordt gewerkt aan de versterking van het sociaal kapitaal van de mentee, het verbeteren van het zelfvertrouwen, het bouwen aan een (mini)netwerk. Volgens onderzoek worden de kansen op werk ongeveer verdubbeld door het hebben van een buddy of mentor.

De moeite waard dus!

Dat klinkt boeiend!

Woon je in de provincie Antwerpen? Is dit een uitdaging die jou wel aanspreekt? Ben jij bereid om tweemaal per maand een contact te hebben (fysiek en digitaal) met een mentee?

 

Heb jij zelf wel wat professionele ervaring in huis, en wil je die mee inzetten om diezelfde arbeidsmarkt inclusiever en de doelgroep arbeidsmarktactiever te maken?

 

Ben je klaar voor een verrijkende ervaring voor jou als mentor en een werkzoekende als mentee? Een engagement van 6 tot maximum 9 maand?

GATAM biedt je de kans om in samenwerking met VDAB die uitdaging aan te gaan. In overleg met jou matchen we je met een mentee. We bieden begeleiding, vorming, prikkelende activiteiten en we nemen je op in de GATAM-community. 

Mentor worden!

Ben jij op zoek naar werk, maar loopt het moeilijk? Wil jij meer weten over de arbeidsmarkt in België en welke diensten er zijn die jou kunnen helpen?
 

Meld je dan aan bij GATAM Mentoring Naar Werk!

 

Wij helpen jou graag mee op weg.

Hoe?

 

Door je te matchen met een mentor. Een mentor is iemand met heel wat werkervaring die jou zal ondersteunen en begeleiden. Hij/zij zal samen met
jou bekijken wat jij nodig hebt om aan een job te geraken.

 

Een CV opmaken? Een sollicitatiegesprek voeren? Waar kan ik een job zoeken? Of moet ik eerst een opleiding volgen om werk te vinden?

 

Jouw mentor helpt jou met deze en al jouw andere vragen over werk en versterkt mee jouw zelfvertrouwen.

 

Samen zoeken jullie nuttige contacten en bouw je aan
een netwerk.

 

En niet te vergeten, tijdens deze periode staan wij klaar om jou als mentee en jouw mentor hierin te ondersteunen.

Ik zoek een mentor

wil je meer informatie over het project? 
Neem dan contact op met onze projectmedewerkers:

Aghiad Abo Hassan

0491 90 47 01

aghiad.abohassan@gatam.org  

Geert Van Acker 

0499 92 16 45 

geert.vanacker@gatam.org 

bottom of page