top of page

GATAM MASALA

Migratie is van alle tijden, en dat zolang het de mens kan heugen. Maar, migratie zoals we die de laatste jaren kennen in Europa is toch wel van een bijzondere orde. In 2015 waren 63.000.000 mensen wereldwijd op de vlucht voor oorlog, honger of geweld. Daarvan zijn er ongeveer 30.000 in België toegekomen.

Al van bij haar ontstaan gaat GATAM actief aan de slag met deze vluchtelingen, tot welke subgroep ze ook horen. Dagelijks mogen wij vaststellen dat velen van hen bijzonder gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan in de normale economie, ze willen de taal leren, integreren, ... Kortom, van België hun nieuwe vaderland maken en van Antwerpen hun thuisstad. Onze ervaringen met vluchtelingen zijn dan ook zeer positief.

Om daar mee een ‘gezicht’ aan te geven ontwikkelden we GATAM-masala, een variante op Garam-masala (een Indische specerijenmix die veel gebruikt wordt in tandoori of andere stoofpotten).

Voor de samenstelling baseren wij ons op de migratiecijfers op jaarbasis uit de prioritaire herkomstlanden, Syrië, Afghanistan, Irak, Somalië en Eritrea (vluchtelingen die uit deze landen komen maken een redelijke kans om een verblijfsvergunning te krijgen). Aan elk van deze landen wordt een typische specerij toegekend voor 90% van haar gewicht en nog een extra smaakmaker voor 10%. In totaal 10 exotische specerijen die samen de smaak maken van Gatam-masala. Voor elk jaar een nieuwe mix die de smaak van migratie van dat jaar weergeeft. Zoals een millésime voor goede wijn hebben wij die voor ‘migratie met smaak’!

bottom of page