top of page
Cultuurverkenners_edited_edited_edited_e

Al 12 jaar is GATAM enthousiast uitvoerder van ons project ‘de Cultuurverkenners’. Hier matchen we (net zoals bij ‘mentoring naar werk’) een buddy met een nieuwkomer. Het doel is door het vormen van deze duo’s integratie en inburgering te bevorderen, en voor beiden te komen tot actief burgerschap.

De naam Cultuurverkenners is dubbel. Enerzijds verkennen buddy en nieuwkomer elkaars cultuur wat voor beiden verrijkend is. Anderzijds creëren we kansen om deel te nemen aan het culturele leven door goedkope en soms gratis toegang te geven tot cultuurproducties bij tal van onze partnerorganisaties.

Maar, het moet niet altijd gaan over samen culturele evenementen bijwonen. Gewoon een babbel, een wandeling in het park, samen naar de markt gaan of naar ATV kijken, de folder van de supermarkt bekijken en bespreken, praten over het schoolrapport van de kinderen… Elke activiteit is nuttig en zinvol om taal te leren en extra oefenkansen te creëren, om verder in te burgeren en een netwerk te vormen. En, de aanzet is gegeven. Ook een duo is een (micro)netwerk.

 

‘The network always wins’, is een bekende term uit de bedrijfswereld. Hij geldt evenzeer voor mensen die zoekend inburgeren!

Cultuurverkenners

bottom of page